Mensen zijn niet stuk,

hooguit vastgelopen.

.

Visie

 

 

We krijgen allemaal te maken met zowel vreugde als verdriet. Dit wisselt elkaar af als seizoenen. Het maakt deel uit van onze natuur, er is geen ontkomen aan. Het is de dans van het leven. 

Een gezonde geest is een flexibele geest. Zoals een koorddanser regelmatig zijn balans vindt door zijn armen heen en weer te bewegen, zo laveren wij tussen allerlei gevoelens en gedachten. Het is de kunst om terug te veren naar onze natuurlijke staat. Kenmerken hiervan zijn bijvoorbeeld: vitaliteit, opgewektheid, creativiteit, tevredenheid. Een belangrijk aspect van deze natuurlijke staat is liefdevolle acceptatie van onszelf, hoe moeilijk dat ook lijkt. 

Als we verstrikt raken in gedachten- en gedragspatronen en de daarbij behorende gevoelens, kunnen we vastlopen en klachten ontwikkelen. Hoe vast en hardnekkig klachten of patronen ook kunnen lijken, iedereen kan veranderen en groeien. Het brein is namelijk plastisch. We kunnen ons allemaal ontwikkelen en ons bewustzijn vergroten. Ik zie dit als een levenslang proces. Soms hebben we daarbij iemand nodig om vanuit een ander perspectief op ons leven te kunnen kijken.