‘ Ik help je weer levensruimte ervaren.’

Mijn naam is Faridee de Boer (1978). Ik ben opgeleid als psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar ik in 2008 afstudeerde (klinische richting). Daarna werkte ik als jeugdbeschermer en sinds 2011 werkte ik bij een grote GGZ instelling in Rotterdam als eerstelijnspycholoog, BGGZ en als POH GGZ bij 2 huisartspraktijken. 

Ik ben geschoold in ACT (Acceptance and Commitement Therapie), EMDR (Eye Movement Desentisation and Reprocessing, CGT (Cognitieve Gedragstherapie), Positieve Psychologie en systemisch werken.

Daarnaast ben ik opgeleid tot Mindfulness Trainer (MBSR & MBCT), Categorie 1. Dit is het hoogste niveau waarvoor veel zorgverzekeraars vergoeding bieden. 

Ik ervaar mezelf als een echt natuurmens en werk graag buiten in het bos of op het strand. Om de omgeving bij de behandeling te kunnen betrekken heb ik trainingen in Natuur Coaching bij Nanette Kant van Innersteps gevolgd (www.innersteps.com).

 

Een belangrijke stap maakte ik toen ik in contact kwam met het Buddhisme. Hier leerde ik middels mediteren mild voor mezelf te zijn en zonder verzet of oordeel lastige gevoelens toe te laten. In de reguliere GGZ wordt deze manier ook steeds meer toegepast. Het wordt de 3de generatie gedragtherapie genoemd en is onder andere terug te vinden in ACT (Acceptance and Commitement Therapy) en Mindfulness. Mijn visie en werkwijze sluiten hier naadloos op aan. De methodes die ik gebruik zijn wetenschappelijk onderbouwd en, niet in de minste plaatst, heb ik de positieve effecten ervan zelf ervaren en veelvuldig teruggezien bij clienten.