Mijn naam is Faridee de Boer (1978). In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam als psycholoog (klinisch). Sinds 2011 werk ik bij een grote GGZ instelling, van waaruit ik gedetacheerd ben bij 2 huisartspraktijken in Rotterdam. Hier begeleid ik een brede groep mensen in voornamelijk trajecten van ongeveer 4 tot 12 gesprekken. 

In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaring opgedaan als dive master, masseuse, trainer communicatie, vrijwilliger in een hospice, groepstherapeut, gezinsvoogd en in mijn huidige werk als psycholoog.

Ik ben onder andere geschoold in Acceptance and Commitement Therapie (ACT), Eye Movement Desentisation and Reprocessing (EMDR), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Positieve Psychologie en ik ben opgeleid Mindfulness Trainer (MBSR & MBCT), Categorie 1. 

 

Verder heb ik trainingen gevolgd in Natuur Coaching en Systemisch werken.

Een belangrijke stap in mijn leven maakte ik toen ik compassievol met mezelf leerde omgaan; liefdevolle acceptatie van alles wat er is. Dus ook – juist! – de delen van mezelf die ik liever kwijt dan rijk was. Zelfcompassie is een pad en het brengt me steeds weer innerlijke rust, zelfacceptatie en het verrijkt mijn leven.

Mijn werkwijze sluit hier naadloos op aan. Ik gebruik methodes die wetenschappelijk onderbouwt zijn en waarvan ik de werkzaamheid heb gezien bij clienten en/of zelf heb ervaren. 

Omdat de natuur een positief effect heeft op ons welbevinden vinden de gesprekken ook regelmatig buiten plaats. De combinatie van buiten zijn, lopen en praten kan de voorkeur hebben boven het zitten in een kamer.