Het effect van de MBSR training druppelt langzaam mijn leven binnen. Ik merk dat ik milder ben naar wat ik voel en gemakkelijker afstand kan nemen van complexe gedachten. Zorgen voor jezelf kan pas als je ook echt weet waar je behoefte aan hebt en met de training leer je dat te ontdekken.

Margit

Ik heb geleerd hoe ik beter om kan gaan met stressvolle situaties en mijn piekergedrag. En dan met name het accepteren van een situatie, mijn gevoelens en gedachten. Dit zorgt ervoor dat ik minder snel terugval in mijn piekergedrag, maar ook dat mijn lichamelijke klachten verminderen die ik in de loop der jaren door stress heb opgelopen.

Kim

Het volgen van deze training heeft mij veel geleerd op het gebied van bewustzijn over hoe ik denk en handel. Het geven van aandacht aan je lichaam, je adem e.d. riep ook weerstand op naast het feit dat ik direct voelde dat dit was wat ik nodig had om gezond en energiek te kunnen leven. Na een aantal weken was de weerstand grotendeels weg. In mijn dagelijks leven heeft deze training mij opgeleverd dat ik beter slaap, ik in mildheid naar mijzelf kan kijken wanneer iets niet lukt en dat ik me bewuster ben van wat op dit moment goed of helpend voor mij is.

Nelly